Източник: Capital.bg, снимка: Moreto.netАвтомобил, марка Ауди, модел А8, с регистрационен номер

...
Източник: Capital.bg, снимка: Moreto.netАвтомобил, марка Ауди, модел А8, с регистрационен номер
Коментари Харесай

Капитал: Служебното ауди А8 на зам.-министър Николай Нанков - собственост на ВиК Варна

Източник: Capital.bg, фотография: Moreto.net

Автомобил, марка " Ауди ", модел А8, с регистрационен номер В4334РН постоянно може да бъде видян пред постройката на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) на столичната ул. " Св. св. Кирил и Методий ".

Колата се употребява сега от зам.-министърa на районното развиване Николай Нанков, само че е благосъстоятелност на " ВиК Варна ". Факт, който на фона на нестихващата водна рецесия в цялата страна повдига въпроса за какво ВиК сдружението е купило първокласен автомобил, от който на процедура няма потребност.

Кола чартърен

По информация на " Капитал " колата е създадена през 2010 година От министерството прецизираха, че автомобилът се употребява от тях " на съображение контракт с " Водоснабдяване и канализация " ООД, гр. Варна, подписан през 2010 година ".

Това значи, че колата е купена от ВиК оператора, само че съвсем незабавно е пристигнала в столицата и не се е употребила от сдружението изключително дълго. На фона на казуса с недофинансирания ВиК бранш, рецесията в него и дебата за ниското възнаграждение на чиновниците в бранша потреблението на автомобил на районен ВиК оператор от централното ръководство е необяснимо.

В понеделник на среща с КНСБ Николай Нанков разясняваше потребността от повдигане на заплатите в бранша и изрази вяра през 2020 година междинните заплати във ВиК бранша да набъбнат от 921 лева все още към 950 лева

" ВиК Варна " е 51% благосъстоятелност на районното министерство, останалите дялове са на общините в района. " Министерство на регионалното развитие употребява коли, благосъстоятелност на второстепенни разпоредители с бюджет и търговски сдружения от системата на Министерство на регионалното развитие, на съображение подписани контракти за даване на правото на прилагане. Предоставените коли се употребяват за осъществяване на служебните отговорности на чиновниците на министерството предвид на събитието, че ведомството не е провеждало публични поръчки за закупуване на коли със средства от бюджета, обезпечаващи потребностите на централната администрация ", обясниха от ведомството, запитани от " Капитал " на какво съображение се употребява автомобил на " ВиК Варна " от зам.-министър.

Неофициално стана ясно, че първокласният автомобил е платен от шефа на ВиК през 2010г. за негово прилагане, само че някогашният районен министър Лиляна Павлова е сметнала това за неприемливо и тя е трансферирана на министерството за нейно прилагане.

Аудито е било предоставено и на Националната работа за защита (НСО) на съображение контракт от ноември 2010 година, в това число и по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, споделиха от Министерство на регионалното развитие.

" През 2019 година автомобилът е върнат на министерството от НСО заради отпаднала нужда и Министерство на регионалното развитие продължава използването му на съображение контракт с " Водоснабдяване и канализация " ООД, гр. Варна, подписан през 2019 година ", споделят от Министерство на регионалното развитие.

Справка в Агенцията за публични поръчки сочи, че от единствено от 2015 година до момента " ВиК Варна " е купило коли вид хечбек, джип или пикап за над 780 хиляди лева с Данък добавена стойност (това не включва товарни коли, самосвали и т.н.).

Всичко тече

Загубите на вода във Варна са към 60%. Дружеството е с доходи 62.5 млн. лева за 2018 година и с облага 1.46 млн. лева През 2010 година приходите са били 46 млн. лева, а облагата - 229 хиляди лева

От 2008 година " ВиК Варна " се ръководи от Валентин Вълканов с една пауза в интервала 2009-2012 година По време на сключването на контракт за автомобила с Министерство на регионалното развитие шеф е бил Веселин Русев.

В началото на първото държавно управление на ГЕРБ през 2009 година Вълканов беше отхвърлен от поста с претекстовете, че купувал материали на повишени цени, управлявал е неефективно изтеглените заеми и е водел слаба финансова политика, написа в. " Банкеръ ".

Според обява в dariknews.bg през 2012 година Русев пък е освободен от служба поради финансовите резултати на сдружението, установени след изработен одит, както и покачвания брой на повредите и проблемите при отстраняването им. Тогава министър на районното развиване е Лиляна Павлова, а неин заместител - Николай Нанков, само че не с сектор ВиК. Вълканов е върнат на поста.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР